HÍVJON MOST: +36 30 725 77 80

Fogalmak

Néhány fogalom magyarázat

jó tanácsok mellé

Mit jelent az, hogy fagyálló a ragasztó, vagy a fugázó?
Azt jelenti, hogy a kész (megkötött) anyag szerkezetében található mikró csatornákon, más néven, kapillárisokon keresztül a víz nagyon gyorsan áthalad, és így az nem tud felfagyni. Gondoljunk ebben az esetben a kora tavaszi és késõ õszi éjszakákra, amikor már fagyni szokott.

Milyen burkolólap a greslap, azaz kõporcelán lap?
A nagyon magas hõmérsékleten és nagy tömörítõ nyomáson, általában kétszer kiégetett burkolólapokat nevezzük greslapnak. Ezek a burkolólapok kapilláris szerkezet nélküliek, vízfelvételük nulla, így kültérben is alkalmazhatóak

Kell-e mély alapozót alkalmazni?
Feltétlenül, ugyanis a mélyalapozó portalanítja a felületet és csökkenti az aljzat nedvszívó képességét.

Mikor kell tapadóhídat alkalmazni?
Olyan felületet esetén, amikor normál esetben nem lehetséges kiegyenlítést alkalmazni. Például linóleumragasztós aljzat, fapadló, meglévõ régi burkolat, festett felület, stb. Lehet-e ragasztóval aljzatot kiegyenlíteni? NEM! Nagyon fontos tudni, a ragasztóhabarcs nem alkalmas aljzatkiegyenlítésre.

Jó-e ha több rétegben készül az aljzatkiegyenlítés?
Nem! A jó aljzatkiegyenlítést egy rétegben optimális elvégezni.

Hol van a falkiegyenlítés alsó és felsõ réteghatára?
A minimális rétegvastagság általában 1 mm, de cementbázisú glettanyaggal akár 0 mm is lehet. A maximális rétegvastagság maximum 30 mm lehetséges.

Hol van a padlókiegyenlítés alsó és felsõ réteghatára?
A minimális rétegvastagság általában 1 mm, a maximális pedig az esztrich habarcsok alsó határa, azaz 25-30 mm, 30 mm felett már az esztrich jóval gazdaságosabb.

Hogy lehet gipszes felületet kiegyenlíteni?
Ebben az esetben feltétlenül szükséges a szigetelõalapozó alkalmazása a kiegyenlítés elõtt.

Hogy lehet fafelületet kiegyenlíteni?
Ebben az esetben is a szigetelõalapozót kell a kiegyenlítés elõtt alkalmazni. Mit tehetünk, ha egyenetlen burkolólapokra burkolunk? Elõször tapadóhíddal kell az egyenetlen felületet bevonni, majd annak megszáradása után már nyugodtan lehetséges a padlókiegyenlítés.

/A Silverstone Csapata/

Comments are closed.