HÍVJON MOST: +36 30 725 77 80

Kaldewei kád

Bemutatkozó

A mai fürdési kultúrában a jobb víz-érzés-minőség egyenlő a jobb életminőséggel. Az építészet felfedezi a tapintás kultúráját, és kibővíti azt az érzékelés kultúrájává. Érzékileg fontossá válik a hőmérséklet és a nyomásérzet.A KALDEWEI számára alapvető fontosságúak azok az anyagok, amelyek biztonságot sugároznak, és melegséget, meghittséget fejeznek ki.
Ebben az új fürdési kultúrában az ember saját maga generálja és irányítja a tér atmoszféráját – minden érzékével átéli a vizet
Az optika, az akusztika, és a bőrérzékelés összhatása meghatározza ezeket a helyiségeket, és ellensúlyozza a hétköznapi stresszt.
Nem a szemünkkel látjuk a teret, hanem az agyunk értelmezi azt a fogalombeli leírás képességével. A hétköznapokban komplikáltabb az emberek reakciója a színekre, mivel saját „szín-nyelvével“ a szubjektív színérzékelés egyedi asszociációkat ébreszt. Ez pedig függ a színek telítettségi fokától és kontrasztjától, a világosságtól és a struktúrától, a színhatás mértékétől és hosszától ... és végül, de nem utolsósorban magától az érzékelő személy fizikai, lelki, ill. társadalmi állapotától. A KALDEWEI színkánonjában első ízben egyesítjük a színbenyomásokat, asszociációkat és hangulatképeket. A kreatív emberek eszközöket és érveket találnak majd benne, melyek alapján a fürdőszoba berendezéséhez maguk interpretálhatják a színeket.

A színek és a fény felhasználása a tervezésben közvetlen függőségi viszonyban áll a térbeli építési alapelvekkel: alátámaszthatják a tér szerkezetét és építészetét – a szerkezeti tulajdonságok hangsúlyozásával és az egyes részletek összeillesztésével, a történelmi és stílusbeli érdekek figyelembevételével, ill. az arány- és méretbeli viszonyokkal. Ebből a tervezők szemében egyensúly keletkezik a felismerés és a színek által kiváltott viselkedés között. Érzékeléspszichológiai síkon nagyon tanulságos, hogy a tervező milyen óvatossággal nyúl a festékes vödörbe.
 A KALDEWEI zománc színvilága természetes hátteret nyújt a fürdőszobák egyedi szín kialakításához. A KALDEWEI acél-zománc bevonatok nemes fehér, szürke és barna árnyalata a fürdőszoba színkialakításával szemben elegánsan a háttérbe húzódik, és minden változatban színvonalas, harmonikus összbenyomást kelt. A bevonatok szín- és fénytartó képessége kitűnő, így hosszú évek elteltével is ugyanolyan ragyogó hatást kelt a fürdőkád, mint az első napon.

Elérhetőségek

 

Comments are closed.